- Pots esborrar l'historial de cerca de la Play Store des de l'app en ajustaments.
- Google emmagatzema l'historial al vostre compte si teniu la sincronització activada.
- És possible programar l'eliminació automàtica de l'historial de cerca.
- També podeu desactivar completament l'opció de desar l'historial.
Et preocupa la teva privadesa i vols saber com esborrar l'historial de cerca de la Play Store? Quan feu cerques a Google Play, aquestes queden emmagatzemades al vostre compte o al dispositiu. Amb el temps, aquest historial pot acumular-se i possiblement prefereixis eliminar-lo per mantenir la privadesa de les teves accions. A continuació, us explicarem pas a pas com esborrar aquest historial de cerca i gestionar millor la vostra privadesa.
Google ofereix diverses opcions per gestionar el vostre historial de cerca, tant a nivell de compte com des del dispositiu que utilitzeu. Afortunadament, amb uns quants passos, pots esborrar aquesta informació i mantenir un control més gran sobre el que s'emmagatzema al teu perfil.
Com esborrar l'historial de cerca a la Play Store
El procés per eliminar l'historial de cerques de la Play Store és senzill i ràpid. Podeu fer-ho directament des de l'aplicació seguint aquests passos:
- Obre la aplicació de Google Play Store en el teu dispositiu Android.
- toca el icona del perfil, ubicat a la part superior dreta de la pantalla.
- Selecciona l'opció Configuració al menú que es desplega.
- Entra a la secció General i després en Preferències de compte i dispositiu.
- Busca l'opció Esborrar historial de cerca al dispositiu i toca-la.
- Confirma la teva selecció i automàticament s'eliminaran totes les cerques prèvies.
Aquest mètode només suprimeix l'historial desat al dispositiu, però no elimina possibles registres emmagatzemats al vostre compte de Google.
Gestionar l'historial de cerca al vostre compte de Google
Si utilitzeu Google amb el vostre compte activat, una part del vostre historial d'activitat pot estar emmagatzemat als servidors de Google. Per gestionar i eliminar aquest historial, seguiu aquests passos:
- Accedeix a El meu Activitat de Google des del navegador.
- Inicia sessió amb la compte que uses a la Play Store.
- A la barra lateral, selecciona controls.
- A la secció Activitat a la web i en Aplicacions, Fes clic a gestionar activitat.
- Aquí pots veure tota la teva activitat relacionada amb cerques.
- Per eliminar elements específics, utilitzeu el cercador o seleccioneu els registres manualment.
- Si preferiu eliminar tot l'historial, escolliu l'opció Eliminar activitat per i selecciona un rang de dates, com des de sempre.
Aquests passos garanteixen que el vostre historial de cerques a la Play Store no estigui emmagatzemat als servidors de Google. Si voleu saber més sobre com manejar la vostra activitat en línia, podeu consultar aquest article sobre com esborrar l'historial de cerques a Google.
Eliminar l'historial automàticament
Si no voleu eliminar el vostre historial manualment cada cert temps, podeu configurar l'eliminació automàtica seguint aquests passos:
- Accedeix a de Google.
- Vés a controls.
- Selecciona l'opció Eliminar automàticament l'activitat amb una antiguitat superior a.
- Tria un període, com 3 mesos, 18 mesos o 36 mesos.
- Guarda els canvis i així Google esborrarà el teu historial automàticament segons el període que hagis definit.
Aquesta configuració et permetrà mantenir el teu historial net sense necessitat de fer-ho manualment . Recorda que també és important gestionar i netejar altres historials als teus dispositius, com l' historial de Safari.
Desactivar l'emmagatzematge de l'historial
Si preferiu que Google no guardi el vostre historial de cerca, podeu desactivar aquesta funció:
- Obre al navegador.
- Accedeix a controls i busca l'opció Activitat a la web i en Aplicacions.
- Selecciona desactivar i confirma.
Això evitarà que cerques futures quedin desades al vostre compte. Assegureu-vos de revisar també com esborrar l'historial a Google Maps per mantenir la vostra privadesa.
Si vas fer cerques a la Play Store des del navegador del teu mòbil , també pot ser necessari netejar aquest historial:
- Obre el navegador que utilitzes al dispositiu.
- Accedeix a històric des del menú de configuració.
- Selecciona Elimina les dades de navegació.
- Marca l'opció Historial de navegació i confirma l'eliminació.
Així t'assegures que no quedin registres al navegador . Si necessiteu més informació sobre com gestionar aquesta activitat, consulteu la nostra guia sobre com veure l'historial de Chrome.
Mantenint aquests paràmetres al vostre compte i dispositius, podeu gestionar millor la vostra privadesa i evitar acumulacions de dades innecessàries a la Play Store.